Help me understand why people don't understand

And I want but I don't want the world to see us
'Cause I don't think that they'll understand

when you hold me like you do, it feels so right
start to forget how my heart is torn

This is the life

Söndag kväll igen, samma ångest som man haft de flesta åren man gått i skola på söndagar när man vet att måndagen smyger sig på. Ångest över att ännu en vecka av skola väntar, ångest över att behöva lägga sig och komma hem i någorlunda tid om man är borta för att orka med, ångest över att veta att man måste få sina läxor gjort och hur mycket man än gör kommer det alltid fler, ångest över det mesta helt enkelt.

Men dagarna rullar på i sin egen takt och snart så står även jag där och skriker med högsta ton att jag tagit studenten. Kanske kommer det tårar också.. Eller det är jag ganska säker på att det gör. Men då, då vet jag att jag har klarat det och då vet jag att jag kan påbörja att försöka förverkliga mina drömmar.

Men då, då kommer rädslan. Tänk om allting skiter sig? Tänk om alla drömmar rasar och jag inte klarar av att uppfylla någon av dem? Tänk om jag uppfyller alla, men aldrig blir nöjd?
Jag är rädd för livet och jag är rädd vad som kommer hända, inte bara med mina drömmar, utan med mina käraste. För om åldern är det som kommer att ta mitt liv, då vet jag säkert att jag kommer bli tvingad till att se många av mina närmaste att gå bort, och det,
det skrämmer nästan livet ur mig.

HOLLA!!

Inte mycket skrivande här på sistonde, har varit upptagen men superduper bra saker.
Nu ska jag ha mys eftermiddag/kväll/natt/morgon med Malin. Kram!

Love y'all

If you only have love for your own race
Then you only leave space to discriminate,
And to discriminate only generates hate
And if you hatin you're bound to get irate.
So let your soul gravitate to the Love y'all

kos

21 grams

Klockan är på tok för mycket för att sätta på en film men jag känner att jag bara måste? Jag har väntat så länge på att se 21 grams och nu bara måste jag!

Hej hejdå

Det är med tungt huvud jag skriver här nu, så jag skriver inte.
Bakis


So You Think You Can Judge

NEEEEEEEJ! Jag råkade ofrivilligt ta reda på vem som vann So You Think You Can Dance och jag blev så ledseeeeeeen! :( Inte nog med att jag ofrivilligt såg det, utan det jag såg var inte bra, inte alls bra, inte alls så som jag ville att det skulle vara, bluäääh. Min favorit skulle ju vinna! Det är orättvist och jag känner för att stampa i golvet sådär gnälligt som man gjorde när man var liten och inte fick sin kexchoklad och bara gnälla. Hur kan Ade inte vinna? FEL FEL FEL.

Ade, min älskling, min hjälte, min gentle giant, min blivande man!


Och bättre blev det inte när jag insåg att tredje och sista delen av "Leslie" inte kommit upp på Svt Play ännu. Kom upp nu då!


Första dagen på sista året

Första dagen på sista året, MP3A. Fina människor har och kommer ge mera fina tider och minnen. Puss till er, puss till träningscykeln här hemma, puss till kortspel och sällskapspel, puss till imorgon, puss till Matilda som är hemma igen och snart fyller år, puss på alla fina människor här i världen... alltså ALLA!  Kram är givet. :)

För de är ingen vanlig dag..

Nej det är Elin's födelsedag, hurra hurra hurra!

Nu är jag 18 år (och har varit det i knappt 24 minuter) och myndig, det var en lång väntetid eftersom de flesta av mina vänner fyller år tidigt på året. Men nu återstår att se om det var värt väntetiden. Smitit in på krogar har jag ju gjort ändå, det är väl uteserveringen som är klurigare, nu kan jag sitta där, Lugn och fin!
Räkningar, rynkor, krogar, cigaretter/snus, 3,5:er, myndig, dansgolv, körkort, och allt annat som har med 18 att göra: Here I come!


När man var ung och utan rynkor, ack ack...

MAAAAAT

Min mage kurrar och kurrar, dags att laga mat, igeeeeeeen.. Men jag orkar inte, vet inte vad jag ska laga till. Jag vill ha kycklingsallad men det åt jag igår, jag vill ha kyckling sallad varje dag. MEN jobbiga mat. Det står iof en köttfärspaj i kylen, men NEJ.
Jag vill aldrig flytta hemifrån! Isf med en kock till sambo.

Run forest, run!

Jag har inte tränat på hela sommaren, för jag har bara tänkt hur jobbigt det skulle vara och att jag inte hade ork men nu har jag taggat mig själv i ett par dag och försökt se fram emot hur roligt det ska bli och igår tog jag mig en spring runda och efter bara fem minuter känns det inte lika jobbigt som de första fem. Och nu känns det kul igen! Så Idag har jag powerwalk:at en timma och nu ska jag strax ut och springa elljusspåret, ett eller två varv vet jag inte, det märks.

EDIT: Det blev ett varv. Död.

HEJ BEBIS :)

Idag har jag varit på dop, Tiril döptes, det var så mysigt! :) Nu är det väl snart dags för mina andra två kusiners barns dop eftersom alla fått barn runt iprincip samma tid. Babyboom :)


Kimman med dottern Milla, Angelica med pojken Julian och till sist Ulrica med Tiril :)

HATE IS EASY. LOVE TAKES COURAGE


I'm OK

Natten har vaknat men månen lyser skarpt inatt. Nätterna blir kallare och kallare det börjar jag känna nu. Och jag vet att det är nu, någongång runt denna tiden eller denna kyla som paniken börjar smyga sig på. Men för första gången på väldigt länge känns det okej. Jag vet inte hur eller när det hände men jag vet att jag är okej och att allting kommer kännas mer än okej i framtiden. Det är fortfarande en ensam natt, men en finare natt.


PÅ ETT BERG NÅGONSTANS I SVERIGE

Vad är det som gör att man säger saker, man säger saker man inte förstår
Där satt vi på ett berg, jag bar en röd kjol och brun sko, dina ögon var ljusblå,
nästan grå, när solen låg på. Och vad är det som gör att man glömmer saker,
man glömmer att man trivs med livet ibland. När vi flydde från sanning,
tid och besvär för att ta måsten i andra hand. Det var rätt, vi var rätt.

/Elin
 

And when your heart begins to bleed.

Jag kämpade hårt och min dröm om oss började bli sann. Jag trodde att människor bara gick igenom saker.. utmaningar.. som gjorde dom starkare. Sen försvann du.
Jag väntade på dig men du kom aldrig. Och det var allt, bara sådär. Jag insåg att jag är inte osynlig.. Men drömmar dör.

Kanske jag slutligen lär mig att definiera lycka på mina egna villkor trots den smärta som du har orsakat mig. Godnatt.
/Elin

Det VAR den bästa sommaren i mitt liv

Det leker några barn i slutet av dagen, Å det räcker för mig nu förtiden.
Jag minns ett berg dit vi gick, det var så vackert där, som en tavla över rätt och fel.
Det var en ny stad och inget spel, det var nya ansikten och inget hat.
Ta min hand så åker vi dit igen..

Jag minns en dag på campingen, Du brevid, du vissla' en melodi. Jag minns det men inte så mycket mer. Jag såg mig själv i spegeln och ut gick vi, till borgen, till den där pjäsen, ja den som din syster var med i du vet. Du gick ut på scenen med allt det du har.
Bara en gång till, det snurrar till som svindel

Förändras förändras aldrig, jag behåller min röstlöshet. Och du stannade inte,
såna som oss blir aldrig framme. Ta min hand och kom så går vi vidare.. tillsammans.

/Elin

LYRICS

Någon skrev att den skulle fortsatt läst min blogg om flera av texterna jag lagt upp var skriva av mig. Faktum är att jag inte haft tid eller inspiration att skrivna några sen jag startade upp den här nya bloggen och jag tyckte det kändes tråkigt att ladda upp mina gamla texter i nya inlägg.. Eller så har jag mest bara inte orkat lagt in dom, men nu ska jag lägga in några bara för det.

Allt sådant, alltså texter och bilder som är mina finns på kategorin "Elin".
Oj, vad jobbigt seriöst det blev...


You look lovely today


Where is the love

If you only have love for your own race
Then you only leave space to discriminate
And to discriminate only generates hate
And if you hatin you're bound to get irate
Yeah madness is what you demonstrate
And that's exactly how anger works and operates
You gotta have love just to set it straight
Take control of your mind and meditate
Let your soul gravitate to the love y'all

"Leslie"

Tittade nyss på 2 delen av dokumentär serien "Leslie" som går på Svt. Den är så sjukt bra! Nu är det bara 3:dje och sista delen kvar, jag vill se hur det går för honom men jag vill inte att den ska ta slut. Detta ÄR den bästa dokumentären svt någonsin gjort.

Thinking out loud

Sitter och funderar på vad jag kan skriva, jag gillar inte tvingade inlägg, mest för att det inte blir något vettigt och det brukar sluta med att jag raderar dom ändå, men å andra sidan hur många inlägg är vettiga? Inte många i min blogg. Men min syster klagar på att jag inte alls uppdaterar ofta som jag säger att jag gör. Jag tycker jag uppdaterar jätte ofta! 

Det händer inte mycket nu, det är sommarlov och vädret är ganska kasst, om än mycket bättre de senare dagarna. Jag har börjat tänka på framtiden och att samtidigt som jag skriker mig hes 2010 och springer ut ifrån skolan och tar studenten är jag arbetslös och det ger mig lite panik att tänka tanken.
Till en början var jag rätt säker på att jag skulle jobba i ett år (möjligtvis i norge) och sedan börja plugga efter ett år, men nu har jag börjat tänka lite på att kanske påbörja en utbildning direkt, om man kommer in någonstans det vill säga. Jag vet inte ens vad jag vill. Jag älskar att fota, och det vore underbart att jobba med men det är få som har turen att kunna ha det som ett yrke. Jag skulle älska att bli kock tror jag, men jag har ingen aning om vart jag skulle börja. Jag älskar barn, men jag vill inte jobba som lärare eller liknande utan jag vill vara i andra länder och arbeta som volontär men det kostar endel pengar att kunna genomföra och man tjänar inget, inte för att jag vill tjäna på att hjälpa människor men det är svårt för en student att göra något som man inte tjänar några pengar på, eftersom iprincip allt handlar om pengar, tyvärr. Men ja, det vore en dröm, att vara volontär.
Men innan för mycket ångest kommer om framtiden måste jag njuta av mitt sista år på gymnasiet och det börjas bra med en resa till London som projektarbete, och nöje såklart.

Och om sju dagar fyller jag myndig och då får jag tatuera mig, även om mamma inte vill, men den ska vara ganska liten och kommer betyda mycket och ska sitta på ett ganska diskret ställe så hon gråter nog inte.
Pierca tungan skulle jag också vilja göra, men jag kan verkligen inte se mig själv som en med piercing i tungan, det känns egentligen verkligen inte som mig. Men jag vet inte, nej jag vet inte.

Sådär. Nu var det lite att läsa åtminstonde.
Nu blev nog Sofie också glad.
Kram


Salt i såret

Och du säger att det är uppenbart att det aldrig var du och jag
så förlåt om jag bara säger tjena när vi syns, slipper kännas vid svidande förr i tider,
kanske var vår historia en fjärill på nål, vacker att titta på men vingar som inte slår

Utan ett ord

Vi sätter oss ner, utan ett ord, Som så många gånger förut, du beställer en kopp kaffe och jag ett glas vatten

Och fast vi båda vill Mer än någonting annat, Så står det skrivet i pannan att man väcker en ångest när man släcker en annan

Vi har blivit som dom, Någon tittar på oss. Är det mina röda kinder dom ser eller är det dina tankar som avslöjar mer

Vi har blivit som dom, som vi aldrig får bli, Som sitter tyst på nått café, ingen får ju se att hon fortfarande nykär är och han är osäker nu

När jag går därifrån, Och du håller kvar
Så vet vi båda att det är såhär man mår när man hemligheter har

Peace&Love



   





















   

Caramel Chew Chew

Äta glass och spela kort är vad jag ska göra.


LONDON


En London resa är bokad och klar, ååååååhå vad jag längtar tills den 26 Oktober när planet lyfter. Fem dagar och fyra nätter. (Det låter som en film titel) Det blir en hel del arbete men förhoppningsvis hinner vi med en massa dansgolv och drinkar också :)
Jag, Sofie och Maria.. Can't wait!

Onsdag

Nu har jag städat, rensat kläder, fått in byrån och kläder i den, plockat undan sjuuukt många lådor som bott i mitt rum. Nu är det äntligen i lite ordning, någorunda åtminstonde, nu fattas det bara en avlång tv bänk, tv, spegel, någon sorts fotölj eller någon sitt sak som hänger ifrån taket. Nya gardiner, överkast, mysiga ljus, och nya tavlor och En vägg med New York fototapet eller vad det nu heter skulle inte heller skada. Den fula garderoben måste slängas också, det har jag sett fram emot länge nu. Äntligen

Who's bad?!

Jag bara måste! ååååååh

Doggin' Around

 
   
Köpte en sparbössa, inte för att spara pengar utan mest för att den var så söt.
Vintage, 10 kr

It's the falling in love

Jag hittade en jätte fin vintage byrå igår på solareturen(stavas det så? förmodligen inte), men den var jätte fin. Inte så gammal att den ser skabbig ut och inte för mycket ikea utan något mitt emellan och det kändes perfekt. Pengar rullar inte in som det ska men den blir min ändå för saker till rummet köper en snäll mamma, så alldeles snart tror jag att den kommer in genom dörren här.

Rensa kläder ska jag göra också, tror jag, EH. Jag hade planerat det imorse när jag vaknade klockan åtta.. puh... men sedan när jag somnade om efter en timmes intensiv läsning och vaknade vid mer normal tid: halv ett kändes idén inte lika bra längre och inte alls rolig, det gav bara huvudvärk

Köpte Eva&Adam serien på VHS igår för 5 kr, det ska jag titta på nu :)
Nu kom DEN!


vintage, 500 kr

SKIN. COLOR.


"I craved it more strongly than Carrie Bradshaw craved Manolo Blahnik shoes."

Grym bild, minus the thong thing goin' on
Aj aj, ryggen värker och katterna kelar, nu är det natten

Godnatt

Som magnetism, en okänd lag

Man ser tiden är förbi, snart är det för sent, livet går fort och det är svårt att hänga med, men vi kanske kommer ses en juldag i lund, kanske ölen kommer ta oss på det djupa en stund, kanske fortfarande kommer försvinna i din blick, drömma om den framtid som vi aldrig fick och vi kanske skriker bakom musiken och trotts alla rast platserna i livet kommer vi fram till att vi trivs, Hur polätten föll om vi kanske lämnas barhänt parallelt genom snön som ändå blåser bort efter ett halvt andetag, och du säger att det är uppenbart att det aldrig var du och jag så förlåt om jag bara säger tjena när vi syns, slipper kännas vid svidande förr i tider, kanske var vår historia en fjärill på nål, vacker att titta på men vingar som inte slår.

Igår gick jag på våran gata, vissa dagar kan jag sakna tryggheten från gammla dagar men det finns ingen som kan få dom tillbaka. Igår gick jag på våran gata. Ibland vill jag återvända Men det- finns ett litet dilemma, Det känns som skorna börjar klämma. Jag har fått växtvärk jag måste lämna, Hey Hey Staden känns för liten, Du och jag börja om det känns för tidigt Eller för sent hur de än blir, kommer alltid vara en del av mitt liv.

Man är tillbaka på våran gata, Bland fotbollsmålen, ungdomsgården, ungdomsåren det är då det slår en: Hur vi gick där och väntade vad skulle hända, tiden kom och gick och man känner sig allt för hemma, allt för hemma aldrig bländad av storstadens ljus dom är alltid tända nu. Har vi flyttat spridits för vinden, födda på nytt och vi slog igen grinden, Ibland på tunn is, okända vatten, du vet hur jag älskar hur vi rusade igenom natten. I en okänd taxi,
i en okänd stad som magnetism en okänd lag, om att vi måste vidare aldrig klara.
Alltid på jakt och det fattas bara en liten pusselbit och vi springer dit. Du släppte tyglarna men minndes alltid vägen hit.

Jag gick i ett kvarter idag som en gång var min hela värld Ja,
Allting var ju enklare då men ingenting kan bli var det var, neehej.

TEE


You really got me now







MMM.. PIE!

Sedärja, nu har jag bakat en Hallonpaj. Har aldrig tidigare bakat Hallonpaj och jag tyckte att det var dags att bli av med den oskulden innan jag fyller 18. Och den blev goooooood, och nu är den snart slut. Jag är helt klart en naturbegåvning. EH. Men faktiskt, ja!
Jag har fortfarande bakar kläderna på mig. Jag är degig... Bokstavligt talat.


Melodies & Desires




O jag spelade den låten när jag satt på bussen dit du skulle spendera sommaren
O jag spelade den låten när jag låg i den hårda soffan och väntade på dig
O jag spelade den låten fortfarande när du kom, jag sov men jag minns den i trumhinnorna och du väckte mig med en kyss i pannan

O jag minns båten vi tog, du åkte som ungdom
O jag minns resturangen, där vi åt så många gånger
O jag minns milkshaken, jag alltid ville ha
O jag minns den prickiga presenten, till dig syster

Jag minns nog allt, men mest av allt minns jag din famn och hur det kändes att ligga där.
Men sommaren försvann, du försvann och lyckan försvann
/Elin


Dance Dance Dance

E a s y  c o n v e r s a t i o n s, t h e r e ' s  n o  s u c h  t h i n g
N o  I ' m  s h y,  s h y,  s h y
M y  h i p s  t h e y  l i e  'c a u s e  i n  r e a l i t y  I' m  s h y,  s h y,  s h y
B u t  w h e n  I  t r i p  o n  m y  f e e t
L o o k  a t  t h e  g r o u n d
T h e  w o r d s  a r e  w r i t t e n  i n  t h e  d u s t
W h e n  I' m  s h a k i n g  m y  h i p s
L o o k  f o r  t h e  s w i n g
T h e  w o r d s  a r e  w r i t t e n  i n  t h e  a i r

Chocolat




Det blev en myskväll igår tillsammans med Chocolate, Johnny Depp & Hallonpaj!
Jag måste ha receptet på den Hallonpajen, Yummie yummie I got love in my tummie :)

Färgade håret för någon dag sedan också, blev väääldigt ljust, (syns på bilden) speciellt vid utväxten, men jag överlever nog. Brukar kännas bättre efter en halv cm utväxt eller så. Nu ska jag kika på Michael Jackson "Dangerous" Tour, Godnatt.

Prom Queen



"She had it all figured out
But she left me with a broken heart
Fucked around and turned me down
Cuz she didn`t think i could play the part
But now the prom queen the prom queen
Is crying sittin outside of my door
See you never know how
How everything could turn around"


Ja, nu är jag på blogg.se igen.

RSS 2.0